Over mij

Mijn naam is Reina Fennema. Na mijn studie psychologie heb ik meerdere opleidingen tot paardencoach gevolgd (o.a. bij het Europees Opleidingscentrum voor Paardencoaching en het Centrum voor Paardencoaching) en ben daar opgeleid om met verschillende methoden te werken. Omdat ik psycholoog ben, weet ik veel over menselijk gedrag en emoties. Doordat ik al mijn hele leven paarden heb en jarenlang paarden aan huis heb gehad en zelfs een jaar diergeneeskunde heb gestudeerd, weet ik óók veel van paardengedrag. Bij het coachen zet ik dan ook graag paarden in. Tijdens een sessie vertaal ik het gedrag van het paard voor jou. Ik leg uit wat ik het paard zie doen en vertel welke functie dit gedrag voor het paard heeft. Ik vul dit verder niet in, het is aan jou om hier betekenis aan te geven. En om te bepalen wat je met deze betekenis gaat doen. Ik geloof namelijk dat intrinsieke motivatie essentieel is om echt tot een verandering te komen. Jij bent dus aan zet!

Ik geloof dat de wereld een betere plek is als mensen zich persoonlijk ontwikkelen. Er is zoveel onontdekt talent en geblokkeerde energie verborgen. Ik denk dat het ‘vertalen’ van de boodschap die dieren hebben hierbij kan helpen.

 

Over Ed

Volgens de Kamer van Koophandel ben ik ZZP-er. Maar eigenlijk heb ik één medewerker in vaste dienst, want hoewel ik met elk fit paard kan coachen, werk ik het liefst met mijn eigen paard Ed. Voor de kenners: hij is een kruising Belgisch Trekpaard x NRPS. En voor alle lezers: Ed heeft altijd zin om aan het werk te gaan en is niet snel van iets onder de indruk. Hij voelt haarfijn aan wat er speelt en laat dat op een rustige, maar duidelijke manier zien. De ideale werknemer dus.