357° coaching  is er voor iedereen

En laat ik dan meteen antwoord geven op een paar vragen die je misschien nog hebt. Je mag ze natuurlijk ook altijd aan mij persoonlijk stellen!

Algemeen

Coaching bij 357° kan helpen als je graag iets wilt veranderen. Groot of klein.

Bijvoorbeeld door inzicht te geven in de oorzaak van een patroon wat je maar niet kunt doorbreken. Hierdoor kun je voor een nieuwe aanpak kiezen, die je vervolgens meteen met het paard in praktijk kunt brengen om te onderzoeken of deze nieuwe aanpak voor jou werkt. Ook kan coaching helpen als je het moeilijk vindt om (een) keuze(s) te maken: wat zit daaronder? Wat heb jij nodig om de keuze wél te kunnen maken?

Wil jij je werk effectiever doen? Of met meer plezier? Ben je nieuwsgierig hoe je je energieker kunt voelen? Fijner communiceren met die persoon waar je je groen en geel aan ergert? Je grenzen aangeven, zonder ruzie maar toch duidelijk? Allemaal vragen die ik graag -met of zonder paard- met je onderzoek.

Load More

In principe is elke vraag geschikt. Ook wanneer je zelf moeite hebt om je vraag te formuleren, kun je prima gecoacht worden!

Load More

Dat hoeft ook niet. Echt niet. Ook niet een beetje. Voorafgaand aan de sessie leg ik uit hoe je een paard het best kunt benaderen en wat je vooral niet moet doen, bijvoorbeeld omdat het niet prettig is voor het paard. Tijdens een sessie heb je rustig de tijd om kennis te maken met het paard en wanneer nodig even aan het paard te wennen. Bovendien leg ik tijdens een sessie steeds uit welk gedrag ik bij het paard zie en welke functie dat van nature heeft, zodat jij het vervolgens betekenis kunt geven.

Load More

Jazeker. Ik bied ook losse sessies aan. Kijk daarvoor bij “Aanbod” op de site. Veel mensen vinden het fijn om eerst een keer een sessie te komen ervaren. En mocht je na zo’n kennismaking kiezen om verder te gaan met een traject, dan zie ik de kennismakingssessie als eerste sessie van het pakket en kun je dus gebruik maken van de traject-korting.

Load More

Heb je het gevoel dat je ‘vast’ zit? Dat je weinig energie hebt? Dat het ‘anders’ moet? Dat je piekert en soms ook plannen maakt en toch niet in actie komt? Heb je geen idee waar je nou moet beginnen?

Neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvend intakegesprek. Samen kunnen we kijken waar je mee geholpen zou kunnen zijn. Omdat ik psycholoog ben kan ik -samen met jou!- goed onderzoeken of je iets aan een sessie of traject bij 357° coaching zou kunnen hebben. Ook als je meer gebaat bent bij andere ondersteuning kunnen we samen kijken welke dat zou kunnen zijn.

Load More

Sommige mensen vinden het vooraf een spannend idee dat een paard ‘alles ziet’. Achteraf hoor ik dan altijd dat dat helemaal niet eng was. Paarden hebben geen waardeoordeel over jou. Mijn ervaring is dan ook dat mensen het niet als onprettig ervaren wanneer een paard iets duidelijk maakt. Sterker nog, ik hoor vaak dat het juist heel waardevol is om tot een inzicht te komen, waar je zonder paard niet tot gekomen was. En tot slot: je bepaalt zelf tijdens een sessie hoeveel je daarin van jezelf laat zien aan mij. Het is jouw sessie, dus jij bepaalt.

Load More

Grappig genoeg was ik daar zelf ooit ook een beetje huiverig voor. Ik ben namelijk nogal nuchter. Paarden zijn dat ook. Dus een sessie bij mij is niet zweverig. Eerder praktisch en direct.

Overigens, mocht je juist wel op zoek zijn naar een meer spirituele aanpak, neem gerust contact met mij op. Ik ken ook paardencoaches die spiritueler zijn ingesteld en ik verwijs je graag door.

Load More

Ik vind veiligheid erg belangrijk. Ik coach dan ook alleen met paarden die hiervoor zijn geselecteerd. Het zijn paarden die lekker in hun vel zitten en die gewend zijn met mensen om te gaan en die niet snel van iets schrikken.

Load More

Veel mensen vinden paarden indrukwekkende dieren. Ze zijn immers groot en imposant. Een beetje spanning is geen probleem. Mijn ervaring is dat deze spanning snel verdwijnt als je eenmaal aan de slag gaat. Geef het vooral aan mij aan als je het spannend vindt, dan bouwen we de sessie rustig op.

Als je echt báng bent voor paarden, dan is paardencoaching misschien niet de beste methode. Tenzij je coachvraag is: “Ik ben zo bang voor paarden, hoe kom ik daar vanaf”. Dan kan paardencoaching je zeker helpen.

Load More

Blijft bij jou de “Ja, maar..” zin spoken? Twijfel je? Durf je de stap niet te nemen? Neem vrijblijvend contact op. Ik beantwoord graag je vragen en ben nieuwsgierig naar jouw “ja, maar…” en zie het als een uitdaging om daar een “ja, en…” van te maken!

Load More

Praktisch:

Tijdens de coaching zit je nooit óp het paard. Je staat met het paard in een ring en jullie zijn allebei vrij om je te bewegen zoals je wilt. Soms zal ik je vragen om een oefening met het paard te doen (bijvoorbeeld een slalom om pionnen lopen, of het paard laten draven).

Load More

Load More

De stal waar ik meestal coach is goed onderhouden, de grond is meestal droog en er is een basic kantine en prima toilet. Tijdens een sessie zijn we buiten op een stal met dieren. Ik raad je dan ook aan om kleren aan te doen die vies mogen worden, die tegen een stootje kunnen en die warm genoeg zijn. Een precieze uitleg krijg je altijd voorafgaand aan een sessie.

Load More

Load More

Elk geestelijk en fysiek fit volwassen paard kan coachen. Op de verschillende locaties waar ik coach staan ook andere paarden, waarvan ik er een aantal -in overleg met hun eigenaren- mag gebruiken.

Heb je hierin een specifieke wens? Wil je bijvoorbeeld graag met je eigen paard gecoacht worden? Neem dan contact met mij op, dan bespreken we samen wat er mogelijk is.

Load More

Wil je met je eigen paard gecoacht worden? Neem dan contact met mij op, dan bespreken we samen wat mogelijk is.

Load More

Tijdens het intakegesprek bespreken we hoe je je het best kunt voorbereiden op een sessie. Dit stuur ik je ook nog op per mail, zodat je het nog eens rustig na kunt lezen.

Load More

Een sessie is buiten in het zand. Het is belangrijk dat je een uur staan en lopen comfortabel kunt volhouden. Kan dat bij jou om welke reden dan ook niet? Bel mij dan, dan bespreken we samen of coaching met paarden wel of niet mogelijk is.

Load More

Mijn vaste locatie in Haarlem heeft een buitenbak. Dat betekent dat je tijdens een sessie in de buitenlucht in het zand staat. Op een zonnige dag in de zon en als het regent in de regen. Als de weersvoorspelling slecht is, zoeken we in overleg een ander tijdstip. Overigens kun je in de kantine prima opwarmen/opdrogen.

Je sessie kan desgewenst ook op een overdekte locatie plaatsvinden, de huurkosten van de locatie bereken ik dan door in de sessieprijs.

Load More

Load More

Staat je vraag er niet bij? Of heb je hierna nog meer vragen? (Ik hoop het! Ik ben dol op mensen die vragen stellen). Neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.